Convocatòria de subvencions per a la transformació digital del comerç 2018

Fins al 31-07-2018

Objectiu: Fomentar la incorporació de noves tecnologies digitals per augmentar el desenvolupament dels negocis i empreses, la millora de la productivitat i l’eficiència de l’estalvi de despeses a través de projectes d’adaptació a nous models de negoci que potenciïn la omnicanalitat creant estratègies que integrin botiga física i online per millorar l’experiència de compra.

Persones beneficiàries: empreses de comerç, serveis, moda i parades de mercat.

Accions subvencionables: projectes que millorin el grau tecnològic de l’empresa en els següents àmbits:

presència a internet
xarxes socials
comerç electrònic
màrqueting digital
digitalització de l’establiment a peu de carrer (dotar l’establiment físic de tecnologies digitals per obtenir avantatge competitiu).

Despeses subvencionables: entre les despeses subvencionables hi ha la creació, disseny i posicionament de web; servei extern de community management; enllaços patrocinats o SEM; monitorització i reputació online; posicionament web o SEO; email marketing; cartelleria digital implantada a l’establiment físic i gestió dels continguts que reculli dades dels clients; creació d’APPs; projectes de CRM i fidelització; interactivitat i connectivitat a la botiga, entre d’altres.

Requisits: en el cas d’empreses de comerç i serveis, l’empresa beneficiària ha de tenir com a mínim un establiment a peu de carrer a Catalunya. En el cas d’empreses de moda caldrà disposar d’un showroom o taller, o acreditar que es tracta d’un fabricant de moda. Els projectes a subvencionar s’han de dur a terme a través d’empreses especialitzades del sector que puguin acreditar la seva experiència. La inversió mínima subvencionable és de 1.000€.

Quantia de la subvenció: el programa subvenciona fins el 50% de la inversió, amb un màxim de 500€ per als projectes de millora de la presència a internet; de 3.000€ en les accions de millora de xarxes socials, comerç electrònic i màrqueting digital; i de 6.000€ pels projectes de millora de la digitalització de l’establiment a peu de carrer. En qualsevol cas, el màxim de la subvenció és de 6.000€.

¿Quins serveis es poden subvencionar?

Registre de dominis, contractació de hosting i/o servei de correu electrònic.
Creació o actualització de la plana web del negoci i botigues online.
Posicionament web (SEO).
Creació o actualització de perfils a xarxes socials.
Instal·lació, configuració d’analítica web (Google Analytics, etc.).
Disseny imatge corporativa digital (logotip, llibre d’estil, etc.).
Creació de continguts específics per Internet (fotografies, vídeos, butlletins de notícies, notícies, reportatges,
notes de premsa, capçaleres de xarxes socials, banners, creativitats, etc.).
Adaptació de la web a requeriments de la LOPD.